Velbesøgt danseaften hos Østjyderne

“Fem kvadriller og det løse” – velbesøgt danseaften hos Østjyderne

Det var svært at parkere på Viborgvej 53 i søndags. De første skulle blive de sidste til at køre hjem efter en ganske almindelig danseaften, som nok vil blive husket som “fem kvadriller og det løse”. Østjyderne var i positivt undertal. Det var lige før, minderne fra de gode tider på soldaterhjemmet dukkede frem. Dansere og spillemænd m/k fik, hvad de kom efter.

Lauget havde sat sig, som de plejede – god plads til både arme og ben. Den gik bare ikke, for der blev ved med at komme dansere. Selv cello, mandolin, guitar og bas måtte trække maverne ind. Der skulle også gerne være plads til de sponsorerede læskedrikke – men det gik.

De fire forspillere (Hanne, Pia, Kaj og Kjeld) var i topform og fik lauget til at yde deres ypperste.

Pia og Folkbandet havde med stor succes et sæt. Flot gennemført til både dans og vellyd for øregangen. Vi glæder os til at høre dem igen til foråret.

På spillelisten var der nok til halvanden aften, så nogle melodier måtte lade livet.

Af de spillede vil jeg omtale ”English” på grund af introduktionen: den eneste, største, bedste, sjoveste, hyggeligste osv. osv. rækkedans i aften. Både dansere og spillemænd havde sved på panden, da sidste par var hjemme igen.

Måske steg temperaturen også, da alle vinduer og døre var lukket af hensyn til privatlivets fred hos naboerne.

Et af aftenens højdepunkter var kaffebordet. Der var en i gourmetklasse æblekage. Fire store fade med lækker frisklavet æblekage med et godt lag flødeskum. Her må gæsterne huske på, at der var gratis entré inkl. kaffe og kage.

Det var en ret så fornøjelig danseaften, som gerne skulle være et tegn på, at opgangstiderne er lige om hjørnet. God musik løfter danserne og omvendt.

Da det blev min tur til at komme fra parkeringspladsen, kørte jeg glad og småsyngende hjem. En bonus var ”billig” benzin til godt elleve kroner på Fredensvang Runddel.

Tak for i aften og på gensyn til næste danseaften i 2013.

Kærlig hilsen

Niels / bas

Giv et online kram: Del med dit netværk :-)