Østjydernes hyttetur 2004

En mørk og stormfuld fredag i februar måned 2004 begyndtes årets højdepunkt: Østjydernes årlige hyttetur!

Omkring tredive glade gamle og nye medlemmer – nogle endda meget nye – en enkelt så ny, at hun først blev behørigt medlem på turen – samledes i løbet af aftenen. Nogle østjyderne kom i løftet stemning, idet de allerede havde taget forskud på glæderne på Sevel Kro. Vi andre spiste bare i fællesskab vores medbragte mad. Veloplagt bød hyttetursudvalget (Mogens og Susan) os og Carl Erik Lundgaard fra Lang Linken velkommen.

Fredag aften fik vi luftet stemmebåndene

Glade og forventningsfyldte myldrede vi ind i det tilstødende gemak, hvor instrumenterne omhyggeligt blev stemt, og vi sad som artige børn og ventede på guruen fra Fyn. Endeligt kom han og hilste venligt goddag – og bad os pænt men bestemt om at lægge instrumenterne væk. Der var nogle, der blev lidt lange i ansigterne, men vi er jo pæne mennesker, så det gjorde vi naturligvis. Nu troede vi, at vi skulle danse – men endnu engang blev vi snydt. Vi skulle synge. “Højt på en gren en krage” forfra og bagfra og som kanon. Tilmed skulle der synges mærkelige ord, som visse ældre medlemmer ikke helt kunne få til at makke ret. Derefter skulle vi synge om nogle drenge og piger, der skulle i seng. Da det ikke var en egentlig vuggevise, mente en del efter “Drengene og pigerne”, at nu var det spilletid – og det var det så. Andre nød hinanden og Carl Eriks hyggelige samvær.

Lørdag var det instrumenterne, der blev luftet

Lørdag fik vi vores spillelyst styret med “Klaptorsken” og “Store Svend”, “Ejlers høns fra Pandrup” og “Sjats” m.m. Den obligatoriske tur til Hjerl Hede blev vi heller ikke snydt for. Og festmiddagen, som Susan endnu engang stod for, var en oplevelse i sig selv – i år med dessert! Historier fra Carl Eriks hemmelige, erotiske fortid og lidt toner fra den to-radede, sømandssange fra Martha, flere opbyggelige historier, rødvin hygge, sang og buskspil. Hvad mere kan man ønske sig af en hyttetur? Nå ja, Jans chips, som de fleste lige pludseligt syntes at trænge vældigt til.

Morgenvækning ved Mogens

Vi blev som altid vækket af Mogens’ blide toner. I år ikke før hønsene var stået op, men alligevel for tidligt i forhold til medlemmernes indre ure. Et enkelt medlem havde problemer med en “ud af sengen-oplevelse” – et tilbagevendende fænomen, han ikke brød sig vældigt om.

Endnu en gang super hyttetur. Tusinde tak til hyttetursudvalget og Carl Erik for en fantastisk weekend. Vi glæder os allerede til næste år.

Hanne B.

Giv et online kram: Del med dit netværk :-)