Om Spillemandslauget Østjyderne – en forening af spillegale mennesker

Vi spiller spillemandsmusik sammen i vores laugsorkester. Vi holder til i Aarhus, men spiller gerne op til dans i hele Danmark.

Hvilken slags musik spiller vi?

Vi spiller traditionel nordisk spillemandsmusik med hovedvægten på danske folkedansemelodier. Det er lige fra gamle 1700-tals-melodier op til nutidens nykomponerede – nogle endda af laugets egne medlemmer.

Hvor dygtige er vi?

Vi synes selv, vi er dygtige. Vi har i hvert fald ambitioner om et højt musikalsk niveau.

Vores instrumentmæssige kunnen spænder bredt – fra begyndere til garvede spillefolk. De fleste spiller violin eller harmonika, men blæsere, bas og guitar er også repræsenteret. Andre instrumenter er selvfølgelig også velkomne.

Hvor mødes vi til laugsaftenerne?

De fleste gange mødes vi i den sorte bjælkehytte på Fritidscentret Skovvang, Skovvangsvej 127, 8200 Aarhus N, hvis ikke andet er aftalt. Spil-langsomt er kl. 17.30-18.45, og selve laugsaftenen er kl. 19.00-21.30. Af og til vælger vi at afholde et eftermiddagsarrangement.

Hvad der mere præcist foregår, kan du læse om i kalenderen og i det tilsendte program.

Hvor tit mødes vi?

Vi mødes i vores laugsorkester hver anden søndag (i de ulige uger!), hvor vi spiller, øver og giver hinanden ny inspiration. Og så hygger vi os sammen – og tager vel imod dem, der kunne tænke sig at spille spillemandsmusik. Det gør vi blandt andet med 5 kvarters “spil-langsomt” før en laugsaften – med eller uden noder alt efter gemyt!

Du er velkommen til at møde op og få en smagsprøve på livet i lauget. Kontakt oldermanden eller se kalenderen for datoer.

Spiller Østjyderne også til dans?

Østjyderne spiller gerne til dans, f.eks. ved arrangementer i folkedanserforeninger, på plejehjem, højskoler og hvor man ellers vil have besøg af os. Efter aftale medbringer vi også gerne vores fremragende danseinstruktører.

Hvordan booker jeg Spillemandslauget Østjyderne?

Det er meget nemt: Kontakt arrangementsmester Kjeld Nørgaard på:

Giv et online kram: Del med dit netværk :-)