Category Archives: Hyttetur

Østjydernes hyttetur 2019

Deltagelser i glæden ved den levende kunst

Vores lærer i år var spillemanden og violinvirtuos Klaus Pindstrup, som gav os et nyt syn på vores musik i Østjyderne.

Klaus brød med traditionen med at lære os nye sange. I stedet for tog han os på en opdagelsesrejse med sange, der var meget velkendte. På meget kort tid lærte vi at lytte til melodi og harmoni på en ny måde. Vi lærte at eksperimentere og skabe folkemusik, der var bevægelig og fyldt med forskellige nuancer, selv med et stort orkester. Vi lærte at bringe vores musik til live på en ny og dynamisk måde.

Mange aspekter af denne årlige hyttetur handler ikke kun om at lære noget nyt om musik, men også om at nyde og værdsætte det, som er unikt i den kunst, vi skaber sammen. Det er bestemt det, jeg tog med mig fra turen, som var min første.

I løbet af weekenden kan man gå rundt og høre smuk musik spillet af venner i forskellige hjørner. Eller gå ind i spisesalen og se nogen danse. Og i køkkenet – vin, latter og duften af lækker mad er typisk.

Lørdag aften er festaften med store og små forestillinger, poetiske sange, sange, der er provokerende eller bare sjove. Og frem for alt: Folk, der deler deres glæde for liv og musik – Hvis du spørger mig, eksisterer der ingen bedre kunstform.

Giv et online kram: Del med dit netværk :-)

Hytteturen i 2013 med Kenneth Krak

Efter Kenneths uheld med hånden i 2008 lykkedes det ham i år at nå uskadt frem – dog uden noder, som Karina imidlertid bragte frem næste formiddag.

Kenneths inspirerende forspil var koncentreret om 3 finske melodier, en polka, en schottish og en tango, samt en enkelt engelsk: The Duke of Atholl. De to førstnævnte går formodentlig hurtigt ind i Laugets repertoire, den sidste er set på Youtube spillet til The Cumberland Square Eight, mens den sidste nok mestendels vil blive spillet for fornøjelsens skyld, men det er heller ikke så lidt.

mp3-filerne er optaget med en iPhone, der imidlertid først skulle have installeret en app til formålet. Derfor er Zorros Märke ikke så komplet som ønskelig. Har nogen bedre optagelser, så send lige en fil til Kjeld eller Kaj, og de vil fluks erstatte de nuværende.

Giv et online kram: Del med dit netværk :-)

Hytteturen i 2012 med Tove de Fries

Her er noderne (.pdf) til de melodier ,som vi spillede på årets hyttetur med Tove De Fries. Velvilligst stillet til rådighed af Tove. Lydfilerne har Hanne Bejder optaget (.mp3).

Hvis nogen har billeder eller videos, så send dem til mig, og jeg vil forsøge at lægge dem ind her. De optagelser, jeg selv tog (.mov), er lige så elendige at se på PC, som de er gode at se på min iPhone – lyden er ok, men billedet er hakkende og helt ude af sync. Hannes optagelser er derimod fine.

Giv et online kram: Del med dit netværk :-)

Hytteturen i 2011 med Tove de Fries

2011 var Tove de Fries instruktør og udlærte nogle sønderhoninger, en brudemarsch fra Fanø og fra sin far og farfar henholdsvis en firtur og Ole barbers vals.

Tove var en fremragende og humørfyldt og humørspredende instruktør, og weekenden var som så ofte før præget af god mad – rigtig god mad, godt humør – rigtigt godt humør; men først og fremmest musik – masser af musik; hør selv, se selv, spil selv.

(MP3-filer af laugets spil søndag formiddag er fra Marie Y. MP3-filer af Toves spil er fra Evas optagelse, og Kajs computer optog videosekvenserne. Nodefilerne er fra Tove.

Har nogen billeder fra turen, der må vises her på siden, må de meget gerne sendes til en fra hyttetursudvalget eller oldermandsskabet.

Og så mangler vi en optagelse af “Ja før skal bjerget smelte”.

Giv et online kram: Del med dit netværk :-)